Reseptikokeilukin tuli tehtyä, nimittäin ensimmäistä kertaa jaksoin nähdä guacamolen teon vaivan, mutta mitään kuvia ei siitä kyllä tullut. Sen sijaan nyt juksaan uudenvuodenlupausta, ja kierrätän pari vanhaa reseptiä, joita tuli väännettyä lauantai-illan kekkereihin. Featuring Peitsan cocktail-tikut, Peitsa on niin kahdeksankytluvulta...
patonki
kirsikkatomaatteja ~10 kpl
sipuli
2 valkosipulinkynttä
parmesania
basilikanlehtiä
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
Patongit paloiksi, pellille, oliiviöljyä pintaan, uuniin jotakuinkin ~200 astetta. Sillä välin kirsikkatomaatit silpuksi (1 tomaatti n. 8 osaan), sipuli ja valkosipuli hakkeeksi, kaikki pannulle siriseen sössöksi + mausteet, kootaan leiville ja koristellaan parmesanilla ja basilikanlehdillä.
pohja
300 g kaurakeksejä
75 g sulatettua margariinia
täyte
4-6 liivatelehteä (pysy hyvin kasassa neljälläkin...)
300 g valkosuklaata
4 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
500g maitorahkaa
½ dl vettä
pinnalle
400 g mustaherukoita
2 dl hyytelösokeria (käytin hillosokeria, onko näillä eroa?!?!)
2 dl vettä
Murenna keksit, esim. muovipusissa kaulimella ruhjoen. Sulata rasva ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele murska leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (mulla on halk. 24cm, mutta ohje tarkoitettu halk.26cm). Pane vuoka jääkaappiin.
Pane liivatelehdet kylmään veteen liottumaan. Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota kerma ja sokeri. Sekoita joukkoon rahka ja jäähtynyt suklaa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja pane pieneen kulhoo ½ dl uutta vettä & liivatelehdet ja sulata mikrossa. Anna hetken jäähtyä ja kaada sitten täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Anna levätä seuraavaan päivään, jolloin lisäät pinnalle jäiset marjat. Kiehauta hyytelösokeri ja vesi, anna hiukkasen jäähtyä ja sen jälkeen lusikoi jäisten marjojen päälle.
400 g mustaherukoita
2 dl hyytelösokeria (käytin hillosokeria, onko näillä eroa?!?!)
2 dl vettä
Murenna keksit, esim. muovipusissa kaulimella ruhjoen. Sulata rasva ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele murska leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (mulla on halk. 24cm, mutta ohje tarkoitettu halk.26cm). Pane vuoka jääkaappiin.
Pane liivatelehdet kylmään veteen liottumaan. Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota kerma ja sokeri. Sekoita joukkoon rahka ja jäähtynyt suklaa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja pane pieneen kulhoo ½ dl uutta vettä & liivatelehdet ja sulata mikrossa. Anna hetken jäähtyä ja kaada sitten täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Anna levätä seuraavaan päivään, jolloin lisäät pinnalle jäiset marjat. Kiehauta hyytelösokeri ja vesi, anna hiukkasen jäähtyä ja sen jälkeen lusikoi jäisten marjojen päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti