torstai 17. maaliskuuta 2011

Häslingin keskeltä tekosyitä ja naposteltavaa (viikko 10)

Etsintäkuulutan viime viikon, näkikö kukaan mihin se hävisi, mitä silloin edes syötiin?? Vähän kun kaivelee harmaata aivomassaa, niin jotain muistonrippeitä löytyy kiireisestä työviikosta, liikuntapäivästä Espoon Oittaalla, kylpyläreissusta Flamingo Spassa ja niin, viimeiset muistot huuhtoutui lauantai-illan kekkereissä! Jäljelle jäi vain muutama hassu valokuva ja reikiä hampaisiin.

Reseptikokeilukin tuli tehtyä, nimittäin ensimmäistä kertaa jaksoin nähdä guacamolen teon vaivan, mutta mitään kuvia ei siitä kyllä tullut. Sen sijaan nyt juksaan uudenvuodenlupausta, ja kierrätän pari vanhaa reseptiä, joita tuli väännettyä lauantai-illan kekkereihin. Featuring Peitsan cocktail-tikut, Peitsa on niin kahdeksankytluvulta...


Helpot bruchettat
patonki
kirsikkatomaatteja ~10 kpl
sipuli
2 valkosipulinkynttä
parmesania
basilikanlehtiä
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Patongit paloiksi, pellille, oliiviöljyä pintaan, uuniin jotakuinkin ~200 astetta. Sillä välin kirsikkatomaatit silpuksi (1 tomaatti n. 8 osaan), sipuli ja valkosipuli hakkeeksi, kaikki pannulle siriseen sössöksi + mausteet, kootaan leiville ja koristellaan parmesanilla ja basilikanlehdillä.
 
Mustaherukka-valkosuklaakakku
pohja
300 g kaurakeksejä
75 g sulatettua margariinia

täyte
4-6 liivatelehteä (pysy hyvin kasassa neljälläkin...)
300 g valkosuklaata
4 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
500g maitorahkaa
½ dl vettä
pinnalle
400 g mustaherukoita
2 dl hyytelösokeria (käytin hillosokeria, onko näillä eroa?!?!)
2 dl vettä

Murenna keksit, esim. muovipusissa kaulimella ruhjoen. Sulata rasva ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele murska leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (mulla on halk. 24cm, mutta ohje tarkoitettu halk.26cm). Pane vuoka jääkaappiin.

Pane liivatelehdet kylmään veteen liottumaan. Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota kerma ja sokeri. Sekoita joukkoon rahka ja jäähtynyt suklaa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja pane pieneen kulhoo ½ dl uutta vettä & liivatelehdet ja sulata mikrossa. Anna hetken jäähtyä ja kaada sitten täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Anna levätä seuraavaan päivään, jolloin lisäät pinnalle jäiset marjat. Kiehauta hyytelösokeri ja vesi, anna hiukkasen jäähtyä ja sen jälkeen lusikoi jäisten marjojen päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti