
Kevät on siis tuloillaan (ainakin henkinen kevät on jo vauhdissa) ja kevään kunniaksi nostimme kuulaan oranssit porkkanat pöydälle ja höyläten ja fiilaten teimme seuraavanlaisen annoksen:
Voinen porkkanatuorepasta (Glorian Ruoka & Viini -lehti 2/2011)
5-6 porkkanaa
5 valkosipulinkynttä (uskalsimme laittaa vain 4, mutta laittakaa viisi)
5 rkl voita
1 dl cashewpähkinöitä (laitoimme suolattuja, mutta sitten tarkkana suolan kanssa!)
1 tl sinapinsiemeniä
½ tl kuivattua chilirouhetta
1 dl puolikuivaa valkoviiniä ruokaan, loput kokille/kokeille
1 dl vettä
1 rkl kasvisfondia tai 1 kasvisliemikuutio
1 dl parmesanjuustoraastetta
1 ruukku rucolaa
Lisäksi 500g tagliolini tuorepastaa (esim. Pastella)
Vuole porkkanat ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsellä. Viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna voi kasarissa, heitä sekaan valkosipulit, cashewpähkinät, sinapinsiemenet ja chilirouhe, ja anna tiristä jonnin aikaa. Lisää porkkanasuikaleet valkoviini, vesi ja kasvisliemikuutio. Kiehauta ja keitä sen jälkeen miedolla lämmöllä niin että porkkanat vähän pehmenee. Samaan aikaan keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta, heitä porkkanapaistoksen sekaan ja lisää joukkoon parmesanraaste ja rucola. Valmis! '
Kokin huomiot: kauniimpi annos tulee jos rucolan ja parmesanraasteen heittää vain annoksen päälle, eikä sekoita niitä pasta-porkkanan sekaan. Ei tule niin limaisen näköistä pastaa ja syöjä voi itse vielä päättää paljonko molempia haluaa sekaan. Jokin pieni intuitio sanoo myös, että pikkurutistus sitruunaa vois tehä terää tälle hommalle. Täytyy kokeilla ensi kerralla, ja tietysti ensi kerralla itsetehdyn pastan kanssa ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti