Tällä kertaa laiva on lastattu potuilla. Aivan alkuperäinen ohje löytyy täältä, mutta bongasin tämän kyllä ruokablogien kuninkaalliselta pastanjauhantaa.comista. Kyllä tämä oli sen verran maukasta ja mahantäyttävää hommaa, että voin hyvin kuvitella itseni syömässä näitä mykkyröitä saunan jälkeen upottavalla sohvalla telkkarin edessä. Tämä siis jos meillä olisi sauna. Kaljan korvaan mahtilöydöllä, Whole Earthin luomuocolalla (K-kaupasta Kampista ja Ruohonjuuresta löytyy ainakin). Jätin coca-colan juomisen melkeenpä vuosi sitten, jotenkin sekin alkoi fosforihappoineen kuvottaa. Tämä sen sijaan on täydellinen perjantai-illan juoma. No sitten asiaan...
Uunipotut punasipulilla ja cheddarilla (ja colalla!)
(kahdelle, tosin söin nämä tänään yksin... hmpf)
4 keskikokoista rosamundapottua (mulla oli yht. 460g)
1 iso punasipuli
80 g cheddarjuustoa
öljyä
voita
suolaa
pippuria
![]() |
Oon uusien perunoiden Ameriikan serkku. Kutsu kylään! |
Perunat pestään kunnolla (syödään lopulta kuorineen), pistellään vähän haarukalla reikiä ja heitetään 200 asteiseen uuniin kypsymään 45-60 min ajaksi. Vähän ennen kuin potut on kypsiä, silppua punasipulit ja kuulota hetki pannulla, muttei ruskeaksi asti. Ota potut uunista, halkaise, kuovi pikkulusikalla sisustaa pois kuitenkin jättäen reunoille hieman että potun kuppimainen muoto säilyy. Sekoita kuovittu pottumössö punasipulin kanssa, lisää nokare voita, suola ja pippuri. Täytä potut uudestaan, lisää päälle kerros cheddaria. Paista vielä 10 minuuttia uunissa. Ahmi niin että napa häviää. Mutta älä ihan joka perjantai ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti