torstai 1. maaliskuuta 2012

Viikko 9: keskiviikko

Kauan (siis kaksi päivää odotettu) odotettu kauppapäivä! Ehdin jo edellisiltana toitottaa, että keskiviikosta tulee kalapäivä ja reseptikin oli jo etsittynä hollille, mutta huonosti nukuttu yö huononsi myös muistia merkittävästi ja noin kaikki oleellinen, mm. kauppalista,  jäi kotiin töihin lähtiessä. No, onhan sitä ennenkin sovellettu reseptejä päästä...

Aamutuimaan vedettiin nassuun kaurapuuroa mustikoilla ja pikkukipollinen jugurttia Fitness-muroilla (en tiedä kuka meidän perheessä on millään Fitness-linjoilla tällä hetkellä...). Töissä lankesin jälleen tuliaiskarkkeihin, jotka tällä kertaa olivat vastustamattomia suklaakonvehteja, joten vetäsin heti aamuisin minttuteeni kupeeseen kolme konvehtia. Mikä jottei, päivä parani. Lounaaksi eilistä punajuurisosekeittoa, krutonkeja, köyhän naisen salaatti eli porkkana ja tomaatti sekä pieni soijajugurtti. Yllättäin jälkkäriksi jälleen kolme konvehtia, viekää ne pois... Iltapäivän sinnittelin minttuteellä ja appelsiinillä.

Ja sitten, kauppareissu, tadaa! Tämä ruokapäiväkirjaviikko on saanut mut kuvittelemaan kauppareissun autuaaksi tapahtumaketjuksi, joka vie minut kohti täyteläistä, kylläistä ja terveellistä elämää. No, oikeastihan kauppareissulla oli jo aika hillitön nälkä ja kilometrinpituiset kaupan käytävät tuntuivat nälkämarssilta. Kaiken lisäksi, en voi tajuta miten Prisman kokoisesta kaupasta ei löydy punaisia linssejä. Ja kävelin niitä helkkarin käytäviä noin sata kertaa ympäri. Oli miten oli, saatiin päivälliseksi suomalaista kuhaa, lämmintä perunsalaaattia, vihersalaattia aurinkokuivatulla tomaatilla, kurkulla ja fetalla ja ruisleipä kaikilla täytteillä (salaatti, kurkku, metukka, juusto). Kyllä teki pienen ihmisen onnelliseksi hyvä ruoka!
Kuha yksinkertaisesti paistettiin voissa, suolassa ja sitruunapippurissa. Ja se oli täydellistä.
Lämmin "perunasalaatti" oli mukailtu resepti täältä.

- 6 isohkoa pottua
- 1 parsakaali
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 1 punasipuli
- jonkin verran basilikaa
- kalamataoliiveja (meillä oli vain mustia)
- öljyä, jossa suolaa, mustapippuria ja raastettua luomusitruunan kuorta sekä puolikkaan mehu


Perunoita esikeitin, sen jälkeen lohkoiksi ja kaikkine kamoineen vuokaan. Päälle öljy mausteineen ja 200 asteiseen uuniin hiemaan muhimaan.


Päivällinen meni sen verran myöhään, että illalla nakkasin suuhun enää hieman jugurttia ja muroja. Illan vaan sulattelin kalansaalista romaania lukien, telkkaa katsoen ja väliin vähän saunan lämpöä. Arki-iltojen downshiftausta havaittavissa :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti