Pari viikkoa sitten päätin leipasta pakkaseen hätävarapullaa vauva-ajalle; vieraille on yleensä kiva tarjota jotain känttyä kahvin kylkeen. Jostain muistin syövereistä löysin toscapiirakan, ja pakastin neljä vierassatsia piirakkaa pakkaseen. No nyt on käynyt niin, että piirakat on salakavalasti karanneet pakastimesta jo ennen kuin lapsi on edes syntynyt (vieraita tosin on käynyt)! Tänään vietin sitten uuden uunipäivän, ja olen kärventänyt uunissa lisää omatekoista mysliä, uuden toscapiirakan ja vielä illan vieraille porkkanasämpylöitä. Mutta tässä blogauksessa esittelen teille tuon mainion, helpon toscapiirakan, joka pelastaa monen yllättävän kahvihetken. Piirakka nimittäin sulaa nopeasti ja säilyttää ihanan makunsa pakastamisesta huolimatta.
Toscapiirakka
(Valion resepti)
Pohja
4 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta (kyllä, rkl)
1 dl kuohukermaa
200g voita
Kuorrutus
100g voita
2 dl sokeria
1 dl kuohukerma
2 rkl vehnäjauhoja
n. 150 g / 5 dl mantelilastuja
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, kerma ja jäähtynyt voisula. Levitä taikina uuninpannulle, ja paista 200 asteessa n. 12 minuuttia. Tee sillä välin kuorrute laittamalla kaikkikamat kattilaan ja kiehauttamalla ainekset keskenään (älä polta pohjaan!). Ota pohja uunista, levitä kuorrute piirakalle ja paista vielä n. 14 minuuttia tai kun kuorrute on kauniisti ruskistunut. Anna jäähtyä ja paloittele. Pakasta ennen kuin piirakka on syöty kokonaan...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti