sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Arjen pelastaja: Kikhernepaistos

"Mä en tee tänään mitään, valun sohvatyynyjen väliin ja nuuskin huonepölyä". Niin mä meinasin, mutta kyllä takaraivossa kolkuttelee duedate, joka on viiden päivän päästä. Niin sitten päädyin puuhastelemaan keittiössä, kun se vielä kätevästi käy ilman univelkoja ja rinnuksille ripustautunutta jälkikasvua. Ihmettelin, että enkö ole tosiaan blogannut kikhernepaistoksesta, joka on monta arkipäivää pelastanut helppoudella ja nopeudellaan. Nyt siis korjaan sen asian. Btw, helppo safka myös lisätä sitä paljon kuulutettua kasvisapuskaa arkeen ilman että proteiinit unohtuisi messistä tai kasviksissa ei olis makua... pelastakaa maailma, ja tehkää tätä joskus liharuoan korvikkeena (alkuperäisessä reseptissä kikherneiden tilalla oli jauhelihaa).



Meillä on muutenkin tässä viime viikkoina puhuttu paljon ruokahuollosta ja miten se hoidetaan, kun majatalon kuvioihin astuu vaativa pikkuasiakas. Pakkaseen on kokkailtu kasvislasagne- ja pinaattilettuannoksia, kahvipullaa yllätys- (ja ihan vähemmän yllätys)vieraille, jemmattu smoothie-aineksia (omia marjoja ei enää ole jäljellä, uutta satokautta odotellen) ja puoliso yrittää muistella omia bravuuriannoksiaan, millä pelastaa päivät, kun taviskokki a.k.a meikäläinen ei vaan jaksa. Toinen kovasti ajateltu asia on herkkujen vähentäminen. Kieltämättä oon antanut palaa aika surutta sokeristen suhteen puolet raskausajasta. Onneksi tulee kesä, marjat ja maistuvat kasvikset. Smoothiet saa vähän vaihtelua ainaisten banaanien ja pakastemansikoiden suhteellisen samanlaisiin variaatioihin. Välipaloiksi maistuu herneet, kirsikat, tomaatit ja porkkanat (niitä lienee voi napsia myös yhdellä kädellä ;-). 

Itseäni mietityttää ruokahuollossa eniten rytmin sekä oikeiden lounaiden ja päivällisten säilyminen. Ettei vaan lipsuis syömään 'jotain' lounasaikaan ja korvaavan päivällisen leivällä ja kaakaolla. Jää nähtäväksi miten mun käy.

No, tänään sitten oltiin vielä reippaita ja tein sekä tämän päivän että huomisen päivälliseksi kikhernepaistosta sekä välipalaksi kelpaavaa vispipuuroa puolukoista (sinne meni vikat puolukat...). Jospa ensi viikolla voisi jo vähentää herkkuja, nimimerkillä tällä viikolla vedettiin munkkeja 7 kpl, fanipalapussi, pieni määrä muumikeksejä, jätski sekä irttiksiä vappuna ja leffan kylkiäisen eilen. Johan tälle viikolle irtosi yksi päivä ilman tällaisia turhia hampaiden tiputtajia (noh, vappumunkit ei ollut turhia, ne on perinnettä). Ensi viikolla roti ja hedelmät. Lupaanko?

Kikherne-kesäkurpitsa-perunapaistos

1 kesäkurpitsa (n. 400g)
2 isoa perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 400g kikherneitä valmiiksi liotettuna
1 pussi texmex-mausteseosta (40g) tai omat mausteet
1 purkki tomaattimurskaa (400g) käytin chilillä maistettua, namskis hot!
1 pussi juustoraastetta + juustopalojen jämät jääkaapista

Kokoamisvaihe
Viipaloi kesäkurpitsa ja perunat (suht' ohuiksi). Hienonna sipulit. Paista pannulla sipulit, lisää valutetut kikherneet ja mausteseos. Paahda hetki, lisää sitten tomaattimurska. Kastike voisi hautua jonnin aikaa. Sitten aletaan latoa esim. lasagnevuokaan kerroksittain kikherne-tomaattikastiketta, perunaviipaleita, kesäkurpitsaviipaleita ja juustoraastetta. Jätä päällimmäiseksi kastiketta ja ripottele vielä juustoraastetta päälle. Voit halutessa lisätä ennen juustoraastetta myös kerroksen tomaattia, mä tykkään. Paista n. 40 minsaa 200 asteisessa uunissa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti