maanantai 28. helmikuuta 2011

Rakkaudesta lasagneen

Pitkäikäisin lempiruokani (nämähän vaihtelee) on ehdottomasti lasagne. Äitini teki usein lasagnea ja muuttaessani pois kotoa, oli tulinen tonnikalalasagne ainoa reseptiperintö minkä otin mukaan opiskelijaelämääni. Tätä nykyä lasagnea on katettu pöytään jos jonkimoisella täytteellä ja makumaailmalla. Tässä yksi onnistunut versio, jonka kaappasin työkaveriltani hyvästä syystä; tähän kasvislasagneen on saatu hyvin tasapainoinen, mutta runsas maku. Juurekset ei rasita kukkaroa ja lasagne on riittoisaa kamaa. Pieni varovaisuuden sana kanssatovereille, jotka eivät omista muuta kuin vanhan ajan raastimen: varo rystysiä, sormenpäitä ja kynsiä tai tämä ei enää ole kasvislasagne.
Kasvislasagne juureksista ja raejuustosta

2 sipulia
5-6 porkkanaa
200g juuriselleriä
1 prk (400g) tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä / ketsuppia
kasvisliemikuutio
3 valkosipulinkynttä
öljyä
mustapippuria
suolaa
paprikajauhetta
basilikaa

lasagnelevyjä
tomaattia
juustoraastetta

2 rkl öljyä
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
suolaa
mustapippuria
1 prk (200g) raejuustoa

Kuori sipulit, porkkanat ja juuriselleri. Hienonna sipulit, raasta porkkanat ja juuriselleri. Kuumenna öljy kattilassa, lisää kasvikset ja anna pehmetä hetki. Lisää tomaattimurska, tomaattisose, liemikuutio puserretut valkosipulit ja mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes juurekset ovat melkein kypsiä. Lisää basilikasilppu.

Valmista raejuustokastike. Kiehauta vehnäjauhot öljyssä, lisää maitoa ja vispaa tasaiseksi. Anna kiehua muutama minuutti samalla sekoittaen, kunnes seos sakenee. Mausta ja lisää raejuusto.

Voitele lasagnevuoka, levitä kasviskastiketta pohjalle. Lado yksi kerros lasagnelevyjä, päälle molempia kastikkeita jne. Päällimmäiseen kerrokseen tulee raejuustokastiketta, tomaattisiivuja ja juustoraaste. Kypsennä 200 asteessa 45-60 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti