keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Se aika vuodesta kun herneet rokkaa

Mulla on joitain reseptejä, joita teen syklissä vuodenaikaan nähden. Hernekeitto on yksi niistä; herneet lähtee porisemaan joka tammikuu. Syitä on oikestaan kahdesta kolmeen: pakastimeen on heitetty joulusta ylijäämäkinkkua kuutioituna, keitot maistuu talvipakkasille ja herneet nyt vaan on kivoja kavereita! 

Homma menee meidän taloudessa niin, että keitän 3 litran keiton, josta puolet valmistuu lihallisena ja puolet lihattomana. Saas nähä saanko tänä vuonna aikaiseksi merkittyä pakasterasioihin, mitä lajia sisältö edustaa... 

Tässä vielä yksinkertaisen hernekeiton ohje, joka tällä kertaa meinas palaa pohjaan, kun kokki surffasi netissä intensiivisesti... ups.

Hernerokka

500 g kuivattuja herneitä (my favorite, Papuska luomuherne)
3 litraa vettä
1 sipuli
2-3 porkkanaa tai maun mukaan
suolaa
meiramia

(joulukinkunjämiä)

Huuhtele herneet ja laita likomaan runsaaseen veteen yön yli. Mittaa kylmä vesi kattilaan ja lisää likoneet herneet. Anna porista vajaa tunti, heitä pilkotut porkkanat ja silpotut sipulit sekaan. Muista kauhoa välillä ettei pala pala pohjaan! Keitä kunnes näyttää hyvältä ja mausta suolalla ja meiramilla.
Kaverit ennen porinahetkeä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti