torstai 19. tammikuuta 2012

Voihan räkä ja tyhjyyttä kumpuama mieli.

Otsikko ei liene kaikkein houkuttelevin, kun yleisesti kirjoittelen ruokareseptejä tänne, mutta menköön - just siltä tuntuu! Koko viikko on mennyt taistellessa jotain mikroskooppisen pieniä sotilaita vastaan, ja taistelu on huipentunut maksimaalisella määrällä sotilaita pitkin naamani onteloja. Pari päivää töistä pois ja kotisohvalla poteminen osoitti myös, että pakastimeni kätköistä löytyy yllättävän paljon valmista ruokaa, enkä ole juuri uhrannut ajatuksia ruoanlaitolle. Mutta sitten tuli tämä päivä, kun tiesin, ettei jääkaapissa ole _mitään_, ja pakastimessakin on vain jo kertalleen läpikäytyjen makujen toisintoja. Harhailin harhapäisenä paikkaan nimeltä Kauppa, jossa koin tyhjän ostoskorin problematiikan. Mitä sinne voisi lapata? Sotilaatkin lakkasi marssimasta, niin hiljaista oli korvieni välissä. Tuskissani laahustin ruokahyllyjen väliä ja etsin inspiraatiota. Mikä ensinnäkään maistuisi miltään tässä lenssussa....

Ja kas kas, aina voi turvautua suojelusenkeliini - lasagneen. Sain juuri ja juuri kaavittua aineksia, mitä kasvislasagneen voisi kipata ja häivyin vähin äänin Kaupasta. Lasangella saan taas itseni kuosiin.

Lasagne with a Mexican twist

Tomaattikastike
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä (pienehköjä)
1 porkkana
½ suippopaprika
1 prk (500g) tomaattimurskaa
1 prk Chili sin carne -valmis... salsaa? siis Go Green -purkki
joitain kirsikkatomaatteja
mustapippuria
suolaa
paprikajauhetta
chilijauhetta

Valkokastike
~ 50g voita
~ 3 rkl vehnäjauhoja
~ reilu ½ litraa maitoa
~ vajaa kourallinen juustoraastetta
~ vajaa desi parmesania raastettuna

lasagnelevyjä
juustoraastetta
tomaattia

Tomaattikastike perinteiseen tapaan eli sipalit pehmenemään eka pannuun, heti perään ohueksi viipaloitu porkkana, hetken päästä paprika ja kirsikkatomaatit ja lopulta tomaattimurska ja chili sin carne-seos. Mausteet messiin. Anna hautua.

Valkokastike perinteiseen tapaan (eli mulla aina liian nopeasti tehty, sais suurustua paremmin) eli voi pannuun, jauhot perään ja maitoa vähitellen sekaan sekoittaen. Lopuksi juustoraasteet messiin.

Ja sitten se tomaattikastike-valkokastike-lasagnelevy -latominen kerroksittain niin että päällimmäiseksi tulee enää lasagnelevy, vähän valkokastiketta, tomaattisliceja ja juustoraaste. Paistos ~225 asteessa jota kuinkin oman uunin ja vuoan mukaan 45 minuuttia. 

Oli muuten virkistävä kasvislasagne, talon miespuolinen pyysi tätä pian uudestaan <3 (ja voi, talon miespuolinen jaksoi tehdä meille jälkkärin, mangorahkaa. Jälkkäri - mikä arjen ihanuus)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti