Ja kas kas, aina voi turvautua suojelusenkeliini - lasagneen. Sain juuri ja juuri kaavittua aineksia, mitä kasvislasagneen voisi kipata ja häivyin vähin äänin Kaupasta. Lasangella saan taas itseni kuosiin.
Lasagne with a Mexican twist
Tomaattikastike
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä (pienehköjä)
1 porkkana
½ suippopaprika
1 prk (500g) tomaattimurskaa
1 prk Chili sin carne -valmis... salsaa? siis Go Green -purkki
joitain kirsikkatomaatteja
mustapippuria
suolaa
paprikajauhetta
chilijauhetta
Valkokastike
~ 50g voita
~ 3 rkl vehnäjauhoja
~ reilu ½ litraa maitoa
~ vajaa kourallinen juustoraastetta
~ vajaa desi parmesania raastettuna
lasagnelevyjä
juustoraastetta
tomaattia
Tomaattikastike perinteiseen tapaan eli sipalit pehmenemään eka pannuun, heti perään ohueksi viipaloitu porkkana, hetken päästä paprika ja kirsikkatomaatit ja lopulta tomaattimurska ja chili sin carne-seos. Mausteet messiin. Anna hautua.
Valkokastike perinteiseen tapaan (eli mulla aina liian nopeasti tehty, sais suurustua paremmin) eli voi pannuun, jauhot perään ja maitoa vähitellen sekaan sekoittaen. Lopuksi juustoraasteet messiin.
Ja sitten se tomaattikastike-valkokastike-lasagnelevy -latominen kerroksittain niin että päällimmäiseksi tulee enää lasagnelevy, vähän valkokastiketta, tomaattisliceja ja juustoraaste. Paistos ~225 asteessa jota kuinkin oman uunin ja vuoan mukaan 45 minuuttia.
Oli muuten virkistävä kasvislasagne, talon miespuolinen pyysi tätä pian uudestaan <3 (ja voi, talon miespuolinen jaksoi tehdä meille jälkkärin, mangorahkaa. Jälkkäri - mikä arjen ihanuus)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti