keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Pottui ja "kanaa" arkeen

 Voisi kuvitella, että uusivuosi alkaa ihanan freeseillä, tuoreilla kasviksilla ja vihersävyisillä lehtisillä, mutta näköjään ei. Ohukaisten jälkeen siirryttään toiseen hiilihydraattilajiin, nimittäin pottuihin. Joulupäivänä tein perinteisten jouluruokien oheen lisäkeperunoiksi jo tovi sitten tulleesta Top Chef 1.kauden jaksosta napatulta ohjeella tulisen puoleisia korianteripottuja. Sarjan jaksossa perunat esiteltiin osana sapaksia (suomalaismakuisia tapaksia), ja hyvin nämä toimisivatkin illanistujaisissakin tuoreeltaan uunista. Varsinkin, jos malttaa antaa pinnan kuivahtaa enemmänkin.
Tuliset (tapas)potut

  • 1 kg perunoita (yleis)
  • 1 rkl + 2 rkl (oliivi)öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1/2–1 tl cayennepippuria
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 ruukku korianteria silputtuna
  • (suolaa)

 
- Kuori perunat tai pese ne harjalla. Leikkaa ne sentin paksuisiksi viipaleiksi.
- Kääntele perunoiden joukkoon 1 rkl öljyä ja suola. Kumoa perunat pellille leivinpaperin päälle.
- Kypsennä perunoita 250-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, eli kunnes perunat ovat saaneet väriä.
- Sekoita kupissa loput öljystä, puristetut valkosipulinkynnet, cayennepippuri ja mustapippuri.
- Pirskota valkosipuliseos perunoiden joukkoon ja lisää silputtu korianteri. Kääntele.
- Kypsennä perunoita uunissa vielä muutama minuutti, eli kunnes tunnet valkosipulin tuoksuvan.
- Tarkista maku ja lisää halutessasi ripaus suolaa.
- Nauti perunat lämpiminä. 

Pottujen kaverina tarjosin soijanuggetteja mango-currymajoneesilla
Soijanuggetteja olen tehnytkin jo aikaisemmin. Täältä postaus aiheesta.

2 kommenttia:

  1. Meilläpäin on tehty epaksia eli etelä-pohjalaisia tapaksia :)
    Tätä ohjetta pitää kyllä testata. t: Taija

    VastaaPoista
  2. Millasiahan ne epakset on? Alkoi kiinnostamaan! Laita ohjeita jos löytyy oikein kunnon alkuperäinen epasesimerkki.

    VastaaPoista