sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Luminen laskiaissunnuntai

Johan pisti lunta taivaan täydeltä laskiaissunnuntaina, kun palailimme Hyvinkään reissulta kotia kohti. Johan on ilkeä pieni mies. Ei vaan, hän antoi hyvän syyn linnottautua kotiin loppupäiväksi. Olin jo viikkoa aikaisemmin halunnut leipasta sämpylöitä pitkästä aikaa, mutta kiireet piti poissa uuninlämmittämiseltä. Aineksetkin olivat jo hyvää vauhtia lähestymässä elinkaarensa päätä, joten oli tartuttava härkää juustosarvista ja pistävä mylläten. Syntyi hirvenlihakeittoa ja juustosämpylöitä, sekä, of course, laskiaispullia.


Juustosämpylät 
24kpl pientä tai 12 suurta, tein suuria

5 dl maitoa

50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
2 rkl sokeria
2 dl Mustaleima emmental -juustoraastetta
0,5 dl oliiviöljyä
11-12 dl sämpyläjauhoja (Labby)
pinnalle juustoraastetta (sitä samaa Mustaleimaa ja paljon)


Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, juustoraaste ja öljy. Lisäile jauhot, taikina saa jäädä melko pehmeäksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Pistä sämpylöiksi ja anna vielä pellilläkin kohota uudestaan. Voitele munalla ja lätkäise reilu keko juustoraastetta sämpylän päälle. Paista.225 asteisessa uunissa n. 10 minsaa tai vähän enemmän. Näät kun ovat syötävän näköisiä.

Ystäviä samalla pellillä.


Laskiaispullien ohjeen nappasin netistä, taikina oli melko mautonta eikä mulla ollut raesokeria pullan päälle ja sämpylöiden takia olivat ehkä hiukan liian kauan uunissakin, joten ens kerralla paremmalla tsägällä (=sokerimäärällä). Onneksi laskiaispullien täyte korvasi pullista puuttuvan sokeriuden







Iltatee ja laskiaispulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti