Juustosämpylät
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
2 rkl sokeria
2 dl Mustaleima emmental -juustoraastetta
0,5 dl oliiviöljyä
11-12 dl sämpyläjauhoja (Labby)
pinnalle juustoraastetta (sitä samaa Mustaleimaa ja paljon)
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, juustoraaste ja öljy. Lisäile jauhot, taikina saa jäädä melko pehmeäksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Pistä sämpylöiksi ja anna vielä pellilläkin kohota uudestaan. Voitele munalla ja lätkäise reilu keko juustoraastetta sämpylän päälle. Paista.225 asteisessa uunissa n. 10 minsaa tai vähän enemmän. Näät kun ovat syötävän näköisiä.
![]() |
Ystäviä samalla pellillä. |
Laskiaispullien ohjeen nappasin netistä, taikina oli melko mautonta eikä mulla ollut raesokeria pullan päälle ja sämpylöiden takia olivat ehkä hiukan liian kauan uunissakin, joten ens kerralla paremmalla tsägällä (=sokerimäärällä). Onneksi laskiaispullien täyte korvasi pullista puuttuvan sokeriuden.
![]() |
Iltatee ja laskiaispulla |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti