
Pakkasta piisaa ja luntakin tursuaa tykin suusta. Norpat saa pesimämatskua, I like! Vielä enemmän pidin siitä, että mulla oli tänään lomapäivä eikä tarvinut lähtä tarpomaan työpaikalle tuossa kelissä, kjäh!
Mutta on mulla ollut lämpimiä ajatuksia arktisissa olosuhteissa taisteleville. Pidin villasukat jalassa ja söin lounaaksi pakkaspäivän pelastajaa eli lämmintä soppaa. Oon pitänyt muistissa tätä punajuurisosekeiton ohjetta jo jonnin aikaa, mutta ajoitus on tärkeä. Nyt sosekeitto tuli kreivin aikaan.
Ohje on vaihteeksi taas mukailtu (enkö koskaan tee mitään reseptin mukaan??), koska alkuperäinen ohje on Pirkka-lehden, ja sattumoisin mun kauppareissu eilen kohdistui muualle kuin K-ketjun liikkeeseen. Muutenkin mua ärsyttää ohjeet, jossa käytetään jotain puolivalmistetta, joka saatanee poistua markkinoilta vuoden parin sisällä. No anyway, idea lähti Pirkka-ohjeesta, lopputulos oli niin kovasti mukailtu, että laitan tähän nyt tämän oman ohjeeni.
Mutta on mulla ollut lämpimiä ajatuksia arktisissa olosuhteissa taisteleville. Pidin villasukat jalassa ja söin lounaaksi pakkaspäivän pelastajaa eli lämmintä soppaa. Oon pitänyt muistissa tätä punajuurisosekeiton ohjetta jo jonnin aikaa, mutta ajoitus on tärkeä. Nyt sosekeitto tuli kreivin aikaan.
Ohje on vaihteeksi taas mukailtu (enkö koskaan tee mitään reseptin mukaan??), koska alkuperäinen ohje on Pirkka-lehden, ja sattumoisin mun kauppareissu eilen kohdistui muualle kuin K-ketjun liikkeeseen. Muutenkin mua ärsyttää ohjeet, jossa käytetään jotain puolivalmistetta, joka saatanee poistua markkinoilta vuoden parin sisällä. No anyway, idea lähti Pirkka-ohjeesta, lopputulos oli niin kovasti mukailtu, että laitan tähän nyt tämän oman ohjeeni.
Savujuusto-punajuurisosekeitto
n. 300g punajuurta
reilu 100 g perunaa
1 sipuli
Kippari-savujuustofiibaleita (n. 10 siivua)
vajaa 2 dl kermaa
vettä
suolaa
pippuria
timjamia
ruisleipäkrutonkeja (eli ruisleipää, voita, suolaa)
Pilko punajuuret, potut ja sipuli kattilaan, lisää sekaan vettä, kiehauta kasvikset pehmeiksi. Kaada keitinlientä TALTEEN, jätä pikkasen kattilaan ja survo soseeksi. Lisäile sopivassa suhteessa keitinlientä ja kermaa, anna porista uudelleen liedellä. Lisää sekaan Kippari-juusto (tai alkuperäisessä ohjeessa oli siis Kipparin makuista kermaa, mutta sitä ei kaupassa ollut, joten näillä mennään) silputtuna, yritä antaa sulata. Mulle jäi pikkusia sattumia, jotka itse asiassa toi keitolle kivaa luonnetta. Mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja n. ½ tl timjamia tai tuoreella timjamilla. Väännä krutongit pannulla ja nauti sopan kera.
Sopan lisäksi aloin muistella Runebergia, tai oikeastaan hänen vaimoaan. Ja hänen bravuuriaan. En tiedä Runebergin vaimon nimeä. [pikagoogletus]. Fredrika. Kiitos Fredrika halukkuudestasi miellyttää miestä leivoksin. Muista halukkuuksista en niin välitä, näillä mä pääsen jo syvälle miehen sydämeen. Ja omaani! Ohjeena käytin viime vuonna testaamani ohjetta, koska se toimi. Vieläkään en ole saanut aikaiseksi ostaa isoja muffinssivuokia saatikka syväkuoppaista muffinssipeltiä, joten nämä tehtiin pikkuisiin muffinsivuokiin, ja kaakkaneita tuli 16 kpl. Voi nauttia usemman hyvällä omatunnolla ;-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti