keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Lantturieskat

Mun suhde juureksiin on melkoisen kuumottava - etenkin näin talvella! Pidän juureksista todella paljon, etenkin paahdettuna, mutta viime viikolla päädyin toisenlaiseen nautiskelumuotoon. Olen törmännyt tähän lantturieskaohjeeseen useammassa lähteessä, mutta lieneekö alkuperäinen löytyy Ruokahommia -blogista. Useammat viittaukset rieskoihin lienee kielee siitä, että ne ovat h-y-v-i-ä. Ainoa mistä olen eri mieltä suurimman osan viittajien kanssa, on se, että tykkäsin näistä enemmän jäähtyneenä kuin lämpiminä. Lämpimäisinä rieskat olivat vielä mössöisiä, kun taas tunnin jälkeen vetäytyneenä ihanan joustavia rieskalettusia.

Oli miten oli, kyllä äitin tekemät perunarieskat vielä voiton vie, mutta kuten tuli eilen sanottua, ei musta taida olla kilpailijaksi millekään äitin leipomuksille. Sitä paitsi, tein sen taas - poikkesin ohjeesta tässäkin tapauksessa (jauhojen suhteen), koska tein ne ns. lennossa (mitä kaapista löytyi).

Lantturieskat

(6 kpl)

300g lanttua (eli juuri sellainen pala, mitä myydään perus lähikaupassa valmiina)
1 dl luomumaitoa
1 muna
1 ½ jauhoja (käytin lettujauhoja, kun niitä oli enää just sen verran pussin pohjalla)
1 tl sormisuolaa
n. 1 rkl oliiviöljyä

Lanttu vaan pieniksi paloiksi kattilaan ja keitetään pehmeäksi asti. Muussasin pelkällä käsipelisurvasimella (mikähän sen kepin oikea nimi on?), sekaan kaikki muut ainekset. Taikina jäi mulla melkoisen löysäksi, ja pelkäsin että läjät jää leivinpaperiin kiinni, mutta ei ne jääneet. Jauhosin sormin siis tasoitin lötköjä läjiä leivinpaperille. Paistoin 250 asteessa jota kuinkin 10-15 minuuttia.  Pinnasta huomaa, kun näyttävät vähän päivettyneen.

Lopuksi tietysti nautitaan juuston ja kurkun kera, tai miten vain :-) Nanuuk suosittelee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti