perjantai 4. helmikuuta 2011

Kaakaota on pakko saada.

Tiistai-iltana hernemakaronilaatikon energian voimin kävin repimässä lihasta bodystep-tunnilla niin että menin loppuillaksi tilttiin; keho ei tunnistanut mitään väsymyksen tai nälän väliltä. Jokin ääni kuitenkin päässä huuteli, että jotain pientä syötävää voisi olla hyväksi saada mahaan asti.
Keittiön seinään tuijottelu sai aikaan ajatuskuplan ja siinä sanan kaakao.

No mutta, olipas oivallista - vaan mitä! Ei kaakaojauhetta?!? Kuka prkl.. minä. Olen käyttänyt kaiken kaakaon talven mittaan. Vaan tulipa taas todistettua, että lukeminen kannattaa. Joulukuussa ahnaasti luettu Aitoa ruokaa -kirja toi mieleeni, että voihan sen kaakaojauhen tehdä itse. Siis ei mistään kaakaopavuista sentään, vaan mulla on ainakin aina kaapissa tummaa kaakaojauhetta leipomista varten. Kirjan ohje oli tällainen:

1 tl kaakaojauhetta
2 tl sokeria
mukillinen maitoa
Kuivat aineet keskenään sekaisin,
päälle tilkka haalea maitoa,
vispaa ja lopuksi lämmin maito päälle.





Minä käytin raakaruokosokeria (ruskeaa). Tässähän on oiva tilaisuus olla sokerinkulutuksensa kunkku, ja itse määritellä paljonko sitä sokeria tahtoopi kaakaohonsa. Samaa ei voi tehdä valmiin kaupan blendiksen kanssa. Ja tiedättekös, ihan kaakaolta maistui :) (psst. Ilman e-koodeja myös)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti