Nyt päästiin asiaan naiset ja herrat! Näin pari viikkoa sitten Uuden mustan sivuilla jutun hernerouheesta ja sen jälkeen valvoin päivin ja öin miettien rouheen luonnetta ja tulevaisuutta. Nimittäin sen jälkeen kun jauheliha koki arvonlaskun taloudessamme, on moni perinteinen, helppo resepti kadonnut arjestamme. Tämä on tietysti sääli, ja aina välillä korvissani surisee jokin pieni ääni siitä, kuinka "kasvava mies tarvitsee proteiinia eikä sitä saa paprikoista ja kurkuista ja kesäkurpitsoista ja...." Toisinaan saatan jopa kuunnella.
Kipasin siis hakemaan hernerouhetta ja pistin töpinäksi. Fakta numero yksi. Herne on mainio proteiinin lähde, sanotaanko vaikka näin että 100g hernerouhetta on yhtä paljon proteiinia kuin sika-nautajauhelihassa. Se on kuule samantien että let's go. Meikäläisen tuurilla netti oli kaatuneena koko iltapäivän, joten jouduin luottamaan musitinrippeisiin monta viikkoa sitten lukemastani jutusta sekä soveltamaan perinteiseen makaronilaatikkoreseptiin. Jokunen saattaa yllättyä, mutta siitä ihan notta tuli jotain.
Hernerouhemakaronilaatikko (jep, se on yksi sana piiiitkä sana)
Alkuperäinen resepti siis täällä.
5 dl tummia makaroneja
1,5 dl luomuhernerouhetta (en uskaltanut näin aluksi laittaa enemmän)
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
mozzarellajuustoraastetta
1 reilu rkl tomaattipyrettä
3 kananmunaa
½ maitoa, ehkä enemmän ehkä vähemmän, en kattonut
n. ½ dl vähäsuolaista soijakastiketta
2 kuivattua chiliä
pippurisekoitusta
paprikajauhetta
öljyä paistamiseen
Hernerouheen pitäisi antaa ohjeen mukaan turvota 10 min. Hirveen hyvän vinkin luin nettipalstalta, että turvotus kannattaa tehdä kiehautetulla vedellä, nimittäin rouhetta suositellaan turvotuksen jälkeen kypsennettävän tavalla tai toisella 30-40 minsaa, ettei se jää kovaksi. Tässä ohjeessa rouhe kypsyy muiden aineisten kanssa uunissa. Paistoin siis sipulit ja mausteet pannulla, lisäsin rouheen ihan loppuvaiheessa ja sekoitin kaikkien mausteiden kanssa. Makaronit esikiehautin, sekaan tomaattipyre ja paistinpannun ainekset, uunilaariin ja munamaito ja juustoraaste päälle. Ainoa mitä aina jään kaipaan makaronilaatikossa on väri. Se näyttää niin värittömältä ja täten myös ehkä vähän ravintoköyhältä. Voiko tämän perinteisen ruoan raiskata vielä enemmän heittämällä sekaan kokonaisia pakasteherneitä??
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti