Aijai missä pulassa olenkaan ollut blogini kanssa. Laittamatta ajateltuun järjestykseen, kärsin ajan, rahan ja vision puutteesta. Ja jos oikein lähdetään syvältä tonkimaan, koko suhteeni ruokaan on kriisissä. Koko kriiseily lähti reilu vuosi sitten konkertisoitumaan ja tässä edetään –unohda järjestelmällinen eteneminen! – kohti pistettä X, jossa einekset, liha (muu kuin luomu tai sertifioitu kala), roskaruokailu, e-koodit ja jopa kaukomailta rahdatut hedelmät ovat vaarassa joutua mustanpuhuvalle listalle. No biggies, valinnat ovat omiani ja tekevät mulle hyvän mielen, mutta auta armias jos joudun aloittamaan ystävilleni selittelyt, että ”kiitti illalliskutsusta, mutta en sitten syö tätä enkä tätä enkä tätä…”, josta seuraa ”ai miksi?” johon vastaan ”koska tämä ja tämä asia luo minulle syömisentuskaa” josta seuraa reaktio, minkä kuvittelen olevan lähes aina epämiellyttävä joko minulle tai vastapuolelle. Voiko tästä asiasta puhua, ettei toiselta mene fiilikset toisen vastauksesta?
No se kriisistä. Se velloo. Ajan ja rahan puute ovat asia erikseen, ne ovat korjattavissa (vähemmän menoja ja vähemmän menoja). Blogillakin oli visio vuodenvaihteessa, mutta se tuntuu tällä hetkellä tyhmältä. Ehkä jatkojalostan koko hommaa vielä. Jahka ehdin. Kriiseilyltäni.
Sillä aikaa jätän teidät viikon reseptikokeilun pariin, jolla yritin löytää jotain uutta nopeaa kasvisarkiruokaa kehiin. Tästä ei tule paha mieli; lähes kaikki ainekset löytää lähikaupsta ja ainekset on mahdollista ostaa lähiruokanakin. Resepti on poimittu Hesarin välissä ilmestyneestä Valion ruokalehdestä. Tässä reseptissä maistuu sitten fenkoli a.k.a lakritsin ja kuminan välinen välitila, mutta älä anna sen säikäyttää sinua. Se on sitä vaihtelua notta.
Kasviscurry ja minttusoosi
1 rkl fenkolinsiemieniä
~2 rkl gheetä (kirkastettua voita, mutta mä käytin voita sellaisenaan, sama se mulle)
3 porkkanaa
4 perunaa
2 sipulia
1 pienehkö kukkakaali
½ purjo
200g pakasteherneitä
3 dl kasvislientä
1 tl garam masalaa
1 tl kurkumaa
chiliä maun mukaan
suolaa maun mukaan
~2 rkl gheetä (kirkastettua voita, mutta mä käytin voita sellaisenaan, sama se mulle)
3 porkkanaa
4 perunaa
2 sipulia
1 pienehkö kukkakaali
½ purjo
200g pakasteherneitä
3 dl kasvislientä
1 tl garam masalaa
1 tl kurkumaa
chiliä maun mukaan
suolaa maun mukaan
Pilko vihannekset melko pieniksi kuutioiksi/viipaleiksi valmiiksi. Aloita paistamalla fenkolinsiemeniä kuivalla wokkipannulla hetki, sitten lisää voi ja pilkotut vihannekset. Anna puhista kannen alla kunnes vihannekset on pikkasen pehmenneet. Lisää mausteet ja kasvisliemi. Lisää herneet vasta lopuksi (minuutti pari).
Minttujogurttikastike
3dl turkkilaista jogurttia
½ desia tuoretta minttua / reilu rkl kuivattua minttua
1 vihreä chili pilkottuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
2 tl hunajaa
suolaa maun mukaan
3dl turkkilaista jogurttia
½ desia tuoretta minttua / reilu rkl kuivattua minttua
1 vihreä chili pilkottuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
2 tl hunajaa
suolaa maun mukaan
Kaikki sekaisin ja jääkaappiin maustumaan ennen curryn valmistusta. Naatiskele (:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti