Nyt on leikitty arjen sankaria ja loihdittu salaatti, josta tuli tosi maukas siihen nähden, että menin kauppaan suoraan töistä ilman kauppalistaa tai ideaa mitä kokata. Siksipä ohjeessa on myös puolivalmisteita, aijai ja hyi mua. Ylittäkää te itsenne ja maustakaa kala itse, mutta tätä kannattaa kokeilla.
salaattia (tässä lehtisalaattia + Pirkan Palermo salaattisekoitus)
punasipuli
½ avokado
½ kurkku
artisokan sydämiä
2 porkkanaa
pienehkö kesäkurpitsa
½ punainen chili
Pirkan kaksi pippurimakrillia (tai itse paistettua kalaa maustettuna pippurisesti)
öljyä ja voita
salaatinkastikkeeksi tein sekoituksen oliiviöljystä, rosmariini-balsamicosta, suolasta, pippurista ja paprikajauheesta, ja punasipuleihin käytin Pirkan salaattipussista löytämä balsamicokastikkeen. sen varmaan vois tehä itekin.
Muuten räpellellään salaatti kokoon kuten normaalisti, paitsi porkkanat ja kesäkurpitsat paistetaan ja lisätään lämpöisenä salaatin päälle. Ensin tulee lämmittää öljy, lisätä chili sinne hieman maustamaan öljyä, tietysti vähän voita (oh my goodness jos en johonkin käyttäis voita...) ja sitten porkkanat ja kesäkurpitsat. Makrillit vielä kaiken kruunuksi.
*toim huom. Muistin tätä kirjoittaessani että työkaverini mainitsi juuri ilmestyneen uuden WWF:n kalaoppaan. Kävinpä tsekkaan sen että Pirkan makrillituotteen tiedot netistä.. ja näin:
WWF:n kalaoppaan mukaan makrilli on ok, jos se ei ole Välimereltä kalastettua (liikakalastus). Pirkan makrillit oli irlantilaisia (eli Pohjois-Atlantilta kalastettua olettaisin), mutta aikuisten oikeesti, tsekkasin just netistä, että tuotteen valmistusmaaksi on merkitty Kiina. KIINA. Jälleen minä mieleni pahoitin.. kala on kalastettu Irlannin rannikolta, mutta kuskattu Kiinaan valmistettavaksi/pakattavaksi. Voimme vain kuvitella kuinka tuoretta kala enää onkaan puhumattakaan millainen hiilijalanjälki sillä on. Lupaan palata tähän reseptiin sillä muutoksella, että maustan jotain muuta kalaa tähän itse. Tarpeeksi vaan pippuria niin luulis toimivan. Ei oo helppoo...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti