perjantai 21. tammikuuta 2011

Vanha resepti, paremmat konstit - kanaa

Viikon 3 uusi reseptikokeilumerkintä viivästyy, sillä en ole ehtinyt purkaa kameralta kuvia ja resepti ilman kuvaa on yhtä turha kuin kirja, josta puuttuu viimeiset sivut. Tarkistaakohan divarimyyjät ostamistaan kirjoista, että niissä on viimeiset sivut tallessa??

Anyhow, mulla on jäänyt tällainen yksi versioitu resepti julkaisematta, jonka tein loppiaisaattona  neljän hengen seurueelle. Pohjana on Pirkka-resepti, jossa totta kai ainesosat ovat suurimmaksi osaksi Pirkka-tuotteita; niillä homma nopeutuu, mutta mitäpä sanotaankaan aidan ylittämisestä matalimmasta kohdasta... ja hei, tää on niin simppeli (paitsi viime aikoina velloneen kanakeskustelun osin).

En muista tämän nimeä, olkoon kanaa kaiffareiden kera.

Alkuperäisessä reseptissä käytettiin näitä Pirkka tuotteita:
- valkosipulikanasuikale
- tölkki kuorittuja mandariineja
- pussi pakastepurjoa
- suolattuja cashew pähkinöitä
- coconut & lime -kermavalmiste 5%
- nuudeleita
- kookosmaitoa

Minä käytin:
- 4 maustamatonta kananrintafiletta, marinadi: 1 punainen chili, 4(?) valkosipulinkynttä, n. 30g tuoretta inkivääriä, ripaus kurkumaa, kardemummaa, valkopippuria, suolaa ja ruohosipulia. Mausteet moukaroitiin huhmareessa mössöksi. Kana velloi marinadipussissa varmaan 5-6 tuntia. Olikohan vähän öljyäkin.. Kana ruskitettiin ja sekaan heitettiin:
- 5 itsekuorittua mandariinia
- 1 itse viipaloitu tuore purjo
- kookosmaitoa niin paljon kun oma mieltymys kastikkeen juoksevuuteen sopii
- muistaakseni vielä menin lisäämään extra-chiliä, mutta maun mukaan...
Keitettiin erä nuudeleita, kipataan kulhoon, päälle kanakastike ja vihoviimeiseksi suolattuja cashewpähkinöitä ja puolikkaan limen mehu per kippo.


Viikonlopun vietän unkarilaisten makujen, näkyjen ja ihmisten keskuudessa, ehkäpä minä muutaman visuaalisen ilmestyksen saan tännekin ensi viikon alussa.  Viszlát!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti