tiistai 25. tammikuuta 2011

Terveisiä Unkarista!


Szia ystävät! Viikonloppu vierähti tunnustellen vierasta, mutta yhä tutummaksi tullutta kulttuuria. Kirjekaveruudesta lähtenyt ystävyys Juditin kanssa sai jälleen aikaa kasvotusten, ja meikä ahmi henkistä jaksamista työelämän keskelle. Olipas mahtavat ~3 päivää Budapestissä!


Mitäpä olisi Unkarin reissu ilman gulassikeittoa? Eipä juuri mitään. Judit ja hänen kaverinsa Eva loihtivat aivan mahtavan gulassipommin, joka räjähti ikeniin. Siis mikä maku!


Aina ei ehdi kuunnella, kun keskittyy tuijottamaan ja nielemään vesiputousta kieleltä. Tämä oli jokin unkarilainen jälkkäri, jonka hotkasin niin että vatsalihakset napsu. Ainakin siinä oli ricottajuustoa, kermavaahtoa, itse tehtyä karamellisoosia, suklaata ja pähkinöitä. Lisäksi jotain unkarilaista juustoa. Sinne meni että läski paukku. Lasin pohjalle jäi vain kaipuu.

Vaikkakin reissu keskittyi enimmäkseen kuulumisten vaihteluun ja elomme ihmettelyyn, sain aika paljon irti myös ruokakulttuurista ja inspiraatiota ja ties mitä. Näistä vähän enemmän ensi kerralla, nyt pitää kiiruhtaa humppaamaan jumppaamaan tilaa uusille herkuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti